zondag 30 maart 2014

Ik heb een probleem

geloof ik. Wat zijn de foto's gemaakt met de Pentax 645D su-per-scherp! Wow!!! Hoe kan ik ooit nog een andere camera serieus nemen vergeleken bij dit monster? :-)

Eerste veldtest

Vandaag mijn eerste veldtest met de Pentax 645D. Samen met fotovriend Joeri van Veen op weg naar de waterkeringen rondom de Rijn en Lek om daar de haast buitenaardse bouwsels op de gevoelige pixel vast te leggen. Dit was niet de eerste keer dat we hiervoor stopten, tijdens een eerdere fototocht hebben we hiervan als eens wat beelden geschoten. Toen nog met de filmversie van de Pentax 645.


Locatie: Drielse waterkering
Camera: Pentax 645
Film: Fujichrome Professional Provia 100F
Scanner: Nikon LS-8000ED
Datum: 29 juli 2012

Scherpte

Het weer was, ondanks de beloften van het KNMI, niet zo zonnig als op de foto hierboven gedurende de hele dag. Toch een prima plek om te zien wat de Pentax 645D nu allemaal kan. Na de avond voor vertrek zorg te dragen voor de juiste firmware, schone kaartjes en de juiste basisinstellingen togen Joeri en ik aan het begin van de middag richting de Lek.


In het formaat waarop de foto's hier worden weergegeven is niet te zien hoe ontzettend scherp ze zijn. Daarom een tweetal uitsnedes waaraan verder niets is gedaan.Kijk eens naar de details van het Tissot horloge...

De waterkering

De vormen van deze waterkering doen me meer denken aan een science-fiction film dan aan een onderdeel van de Deltawerken, wat is dit een gave vormgeving.Al met al ben ik zeer tevreden over deze eerste veldtest met de Pentax 645D. Dit smaakt  naar meer... :-)

Locatie: Rivier de Lek
Camera: Pentax 645D
Objectief: SMC Pentax-FA 645 80-160mm f/4.5
Datum: 30 maart 2014

3 opmerkingen:

 1. Goed om te lezen. "Ik heb een probleem..." <- ik zie precies wat u bedoelt, hoe kan elke andere foto, technisch gesproken, nou nog op tegen wat er uit deze Pentaxjes komt? Tenzij het een Phase One IQ260 ofzo betreft? Een goed voorbeeld van de superieure scherpte inderdaad, op mijn horloge. Gauw weer afspreken om te fotograferen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank u, die afspraak staat!

   Het "dilemma" heeft u op deze manier mooi omschreven, de scherpte van deze camera is toch wel heel vet. Ik weet het, dat mag, gezien het testwerk geen verrassing zijn maar elke keer als ik foto's van deze camera open komt er weer een brede grijns op mijn gezicht. :-)

   Verwijderen
  2. Fraaie foto's ook op uw weblog!

   Verwijderen