zaterdag 25 december 2010

Mijn "kleine collectie"

camera's en objectieven is het afgelopen jaar ongemerkt toch een stukje groter geworden. Tijdens een recente inventarisatie bleek ik inmiddels over 21 verschillende camera's te beschikken en kunnen er op die 21 camera's 70 objectieven geplaatst worden.*

Canon EOS-1V with Canon EF 28-70mm f/2.8L USM

De ruggengraat van deze collectie zijn de 5 EOS camera's (2x digitaal, 3x film) die ik voor al mijn hoogwaardige fotowerk inzet. Echter steeds meer obscure objectiefjes en camera's zijn de laatste tijd aan de collectie toegevoegd en ik merk dat ik er steeds meer lol in begin te krijgen om met deze oude klassieke camera's en objectieven op pad te gaan.

Chinon CX II

De meest recente serie schoot ik begin deze week met een Canon EOS-1V camera en klassieke Nikkor (Nikon) objectieven, met name het (non AI) Nikkor 85mm f/1.8 objectief is me zeer goed bevallen. Toegegeven, het is met die oude objectieven nét even wat meer werk dan met de huidige autofocustechnologie maar wow, wat is dit een gaaf objectief: Lichtsterk en messcherp! Hieronder twee winterse plaatjes met dit objectief op Canon bodies.

A double-headed eagle

Naarden

* De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat er tussen die 21 camera's 1 meetzoeker en 2 spiegelreflex bodies die reparatie nodig hebben zitten en dat ook 1 van de objectieven last heeft van een vastzittende diafragmaring maar de overige 18 camera's en 69 objectieven zijn direct inzetbaar.

2 opmerkingen:

  1. Tof dat de Nikkor 85 f/1.8 u zo bevalt, ik hoopte al dat dat een zeer mooi objectief zou blijken te zijn. Een waarlijk GROOTSE (en flexibele!) collectie, hulde!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank u! Als we binnenkort eens samen een sessie doen zal ik de Nikkors meenemen voor het geval u ze ook eens zou willen uitproberen.

    BeantwoordenVerwijderen