dinsdag 5 juni 2012

Nieuw

in het arsenaal* is deze LomoKino 35mm filmcamera.

LomoKino
Dit stukje techniek is in meerdere opzichten nieuw voor mij. De camera is niet van duurzame metalen maar vrijwel geheel van kunststof gemaakt. Daarnaast is dit een camera waarmee je (bewegende) film schiet op 135 formaat. Op een rol van 36 opnames schiet de LomoKino 144 beelden. Om hiermee een filmpje te maken vereist ook de nodige nabewerking op de pc - die gelukkig standaard is uitgerust met een programma waarmee een filmpje gemonteerd kan worden maar waar ik ook niet bekend mee ben.

Medefotograaf Joeri van Veen heeft al enige ervaring in het maken en monteren van korte films, hij weet met stop-motion indrukwekkende resultaten te behalen. De techniek achter zijn stop-motion films is naar verwachting niet veel anders dan de techniek die ik zal gaan toepassen om een korte film te kunnen maken. Ik denk dat ik mij maar eens moet melden voor een uitgebreide workshop. :-)

Maar voordat ik kan monteren eerst maar eens werken aan een script. Wordt vervolgd...

* Het is helaas een tijdelijke aanwinst, ik heb de camera slechts te leen.

2 opmerkingen:

 1. Waarachtig een interessant kleinood dat u daar te pakken heeft! Dank voor uw lovende woorden ook! U heeft gelijk dat een script stap één is, zonder een script, waar je natuurlijk vanaf mag wijken, is het verrassend lastig om iets aansprekends voor elkaar te krijgen heb ik gemerkt. Hoe werkt dit apparaat, is het één druk op de knop en hij maakt de 144 beelden achterelkaar? En met welke snelheid? Ik ben benieuwd, onder het voorwendsel van een workshop lijkt het me leuk om hier iets van te zien. Als we al voorwendselen nodig hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank u!

   Dit is een handmatige camera. Filmen wordt gedaan d.m.v. een hendel en de snelheid van het filmen (hoeveel beeldjes per seconde) wordt bepaald door de filmer. Er is dus enige controle over de afspeelduur van de gemaakte film.

   Haha, er is inderdaad geen enkel voorwendsel nodig om deze camera te bekijken. Dat neemt niet weg dat een workshop monteren best interessant kan zijn! :-)

   Nu ik de spullen heb is er alleen nog een draaiboek nodig. Jammer dat Bussum Bridgehead net geweest is, dat zou een mooie test zijn geweest voor dit toestel.

   Verwijderen