zondag 1 juli 2012

Wat mee te nemen

volgend weekend? Er staat voor volgend weekend een reisje richting de omgeving van de Bodensee gepland en ik zit me nu te bedenken welke camera's ik mee wil nemen. De basis is simpel, in ieder geval één middenformaat camera en wat 35mm Pentax camera's die ik in wil zetten voor het Pentax project. Maar dan? Houd ik het alleen bij film of neem ik ook één van mijn digitale EOS-1's mee? En wat te denken van een EOS film camera? Of wat ouder Canon FD spul? De LomoKino? Ehh...

Qua objectieven gaan mijn meest recente aanwinsten in ieder geval mee. Ik heb sinds kort de beschikking over een Pentax-M 50mm f/1.2 en een tweetal Carl Zeiss ZS objectieven (een Distagon T* 25mm f/2.8 en een Planar T* 50mm f/1.4), dit wordt de eerste intensieve fotosessie met deze drie objectieven.

De voorraad film is in ieder geval al wel aangevuld. Nadat ik recent mijn voorraad 135 film al op peil had gebracht ben ik nu qua 120 en 220 film klaar voor de zomer. Ik heb zelfs nog wat 220 film op de kop kunnen tikken, leuk want dit zie je niet meer zo vaak.

Over 120 film gesproken, ik heb recent de LS-8000ED weer eens aangezet om wat rolfilm te scannen. De ruwe scans zijn gigantisch, wat heb je hiervan een beeldkwaliteit zeg. Fuji Velvia in 120 formaat gaat nu echt pas leven, wat is dit gaaf om te zien. Hieronder een paar voorbeeldjes:

F-4E 67-0275 32nd TFS
Velvia 50, Pentax 67II

Blossom and bee
Velvia 100, Pentax 67II

Tot slot kreeg ik bericht van de redacteur van AirForces Monthly dat het julinummer nu in de winkels ligt. Hierin is het artikel over de Japanse marineluchtvaartdienst opgenomen waarvoor ik ook wat beeldmateriaal heb mogen aanleveren. Om je eigen foto's afgedrukt te zien in dit soort gespecialiseerde media is toch wel erg leuk, ik heb me dan ook voorgenomen hier meer mee te gaan doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten