Saturday, November 29, 2014

Het honderdste

bericht alweer op dit weblog, de tijd vliegt... Vliegen is de laatste tijd ook wel zo'n beetje het centrale thema geweest van mijn fotografie.

Afscheid van de A-7

Halverwege oktober heeft men in Griekenland afscheid genomen van de A-7 Corsair II. Er was op deze perfect georganiseerde dag een hoop leuks te zien, één van de hoogtepunten voor mij was het weerzien met TA-7C 154477.



Dit was één van de drie Corsairs die de laatste missies zouden vliegen voordat deze straaljager uit dienst zou worden genomen. 154477 is echter een oude bekende die ik alweer heel wat jaartjes geleden in de VS ben tegengekomen.



Afscheid van de Fokker 50

Nog een afscheid van een vliegtuigtype maar nu wat dichter bij huis. Nederland heeft afscheid genomen van de laatste twee Fokker 50s in Nederlandse militaire dienst. Hiermee is er voorgoed een einde gekomen aan de hechte band tussen de luchtmacht en de vliegtuigfabriek Fokker. De Fokkers zelf mogen gelukkig nog even door, zij zijn verkocht aan de Peruaanse marine. Tijdens het maken van de acceptatievluchten zijn de volgende plaatjes geschoten.











Samenwerking

Verder ben ik de samenwerking aangegaan met luchtvaartwebsite GMAP.NL. Voor GMAP (Global Military Aviation Photography) zal ik op freelance basis fotomateriaal aanleveren.



Het begin is goed, ik kon gelijk de foto van de week leveren ;-)



Fotografica

De inmiddels traditionele Fotograficabeurs in Nieuwegein werd ook weer bezocht door Pedro Stubert, Joeri van Veen en ondergetekende. het blijft altijd een feest om te zien wat er allemaal te krijgen is op het gebied van de fotografie.





Mijn buit was bescheiden, slechts een Pentax SP 1000 voor het Pentax Project en een fraai 300mm f/4 objectief voor Pentax 67.


3 comments:

  1. Wat leuk van GMAP! En het zijn weer goede luchtvaartfoto's heer, met mooi licht. En die laatste van het silhouet in de wolkenlucht met de grote felle zon, die is door een leek als ondergetekende extra goed te waarderen, mooi!

    ReplyDelete
  2. Die Peruaanse marinemensen (naar ik aanneem) zijn ook onbetaalbaar, prachtig geschoten :-)

    ReplyDelete