zaterdag 29 augustus 2015

In het voorjaar

heb ik het geluk gehad om een dagje mee te mogen lopen met award-winning huwelijksfotograaf en all-round nice guy Gerhard Nel.Camera's en objectieven

Gerhard gebruikt net als ik Canon camera's, in dit geval een set bestaande uit een tweetal Canon EOS 5D bodies (een Mark II en een Mark III), onder meer Canon EF 70-200mm f/2.8L en EF 24-70mm f/2.8L objectieven en een Speedlite 600EX-RT flitser. De EOS 5D's staan hoog aangeschreven bij beroepsfotografen en die paar keer dat ik een EOS 5D van Joeri van Veen mocht gebruiken beviel deze camera zeer goed.

Mijn eigen set was iets bescheidener, ik had alleen mijn oude Canon EOS-1Ds Mark II mee voorzien van een Canon EF 24-105mm f/4.0L objectief en een Speedlite 430EX flitser.

Oog voor detail

Huwelijksfotografie is mij niet helemaal vreemd, in de periode 2005 - 2008 heb ik ook regelmatig huwelijken mogen vastleggen. Er waren dan ook de nodige "o ja" momenten. Erg mooi om te zien is dat Gerhard als het ware denkt in foto's, hij ziet de foto voor zich nog voordat er een camera aan te pas komt. Gerhard zoekt ook naar de ongewone details in alledaagse zaken. Het was dan ook heel gaaf om te zien hoe de luchthaven Schiphol als het ware werd omgetoverd in een grote fotostudio, met overal andere plekken die iets unieks te bieden hadden. Juist die reflectie hier, de spiegeling daar of een weidse blik midden in het luchthavenverkeer.
Inspiratie

Ik zie mezelf niet zo snel weer huwelijken fotograferen maar ik moet zeggen dat ik zeer geïnspireerd ben geraakt door deze dag met Gerhard. Zijn enthousiasme werkt heel aanstekelijk en dat zie je op de foto's, de bruid en bruidegom hebben zich echt vermaakt tijdens de fotoshoot. En ik was niet de enige die inspiratie kreeg, menig reiziger stopte even om ook Gerhard aan het werk te zien.


Eigen werk

Ik heb nog lang niet alle foto's die Gerhard tijdens deze fotoshoot heeft gemaakt gezien maar ik ben wel erg tevreden met de paar beelden die ik wist te maken van dit bruidspaar. Ziehier een kleine impressie:
Locatie: Huwelijk Daniël en Jojanneke, Schiphol
Camera: Canon EOS-1Ds Mark II
Objectief: Canon EF 24-105mm f/4.0L IS USM
Flitser: Canon Speedlite 430EX

2 opmerkingen:

  1. Erg leuk om te lezen, en ook leuk om uw eigen foto's van het huwelijk nog weer te zien. Mooie zwartwit conversies, stemmige foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha, dank u waarde heer! Ik moet zeggen dat ik het ook zeer leuk vond om te doen en zo op deze manier inspiratie op te doen.

      Verwijderen