zondag 14 augustus 2011

De eerste resultaten

Van de Balda Mess Rigona zijn binnen.

Naarden

Wat observaties:

Het systeem met de losse meetzoeker werkt vrij goed. De enige echt onscherpe plaatjes waren vooral aan mezelf te wijten, wel de meetzoeker gebruikt maar niet het objectief op de corresponderende afstand gezet.

Geen lichtlekken in de balg!

Reversal film

De afstand tussen de foto's op de rol film is niet altijd gelijk, soms zitten er ook best grote stukken tussen twee opnames. Ik heb 29 opnames uit een rol van 36 kunnen halen. Ik had uit voorzorg de rol positieffilm al niet laten inramen maar de rol werd wel geknipt, volgende keer laat ik rollen geschoten met deze camera ook niet meer knippen maar aan de rol ontwikkelen.

Balda Mess Rigona

Al met al ben ik zeer tevreden met de prestaties van deze camera uit 1954. Ik heb nog ergens een oude flitser liggen, deze combinatie lijkt me een volgend experimentje waard. Tot slot nog een tweetal beelden van min of meer dezelfde scene maar dan door twee andere camera's geschoten.

Naarden
Pentax MV

Naarden
Canon EOS-1V

2 opmerkingen:

  1. Leuk om te zien. Vooral de foto's van de vesting uit de verschillende camera's.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank u! Het is wel heel geinig om met zo'n camera te werken, er is veel meer bewustwording m.b.t. het maken van de foto in vergelijk met alle huidige volautomatische camera's.

    BeantwoordenVerwijderen