maandag 8 augustus 2011

De voorraad

belichte filmrollen begint langzaam maar zeker toe te nemen. Er liggen nu 5 rollen Fujichrome Sensia 100, 1 rol Fujichrome Professional Provia 100F, 1 rol Fujichrome Professional Provia 400X (allen 35mm film) en 1 rol Ilford FP4+ 120 rolfilm te wachten totdat ik ze weg kan brengen naar mijn huisfotograaf Foto Autofocus (die momenteel aan het genieten is van een welverdiende vakantie).

Hier zit ook werk tussen dat de afgelopen tijd is geschoten met twee nieuwe camera's: Een Pentax MV en een Balda Mess Rigona.

Asahi Pentax MV

Balda Mess Rigona

De Pentax MV is een degelijke allrounder die, zoals verwacht, lekker in de hand ligt en waar het prettig schieten mee is. De Balda Mess Rigona is een ander verhaal. Deze camera uit 1954 is een vernuftig apparaat met een zg. ongekoppelde meetzoeker. Met de meetzoeker in het filmhuis bepaal je de scherpstelafstand die daarna handmatig ingesteld wordt op het objectief. Er is geen lichtmeter aanwezig, sluitertijd en diafragma dienen dan ook volgens de zonnige 16 regel* ingesteld te worden.

Dit is mijn eerste balgcamera die geladen wordt met 35mm film. Ik heb gelijk een rol volgeschoten, houd dit weblog in de gaten voor foto's van dit stukje Duits vernuft!

* Bij zonnig weer de sluitertijd kiezen die het dichtst bij de ISO waarde van de gebruikte film ligt en de f-stop op 16 zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten